Ennyire futja

5 futó, ki tapasztaltabb, ki kevésbé, nekivág az ultrabalaton 212 kilométeres távjának. A blogban szeretnénk naplózni és megosztani a felkészülésünket, majd később tapasztalatainkat.

Friss topikok

  • nemethandrea6: Szia! Most találtam a cikkedre. Hasonló tünetekkel, hasonló helyzetben vagyok... Magam keresem a m... (2021.02.17. 08:21) Vertigo
  • pantomimes: @bencsikp: én is mennék jövőre, persze jövő év elején legyen nagy a lelkesedés!! Én most úgy látom... (2016.06.03. 08:10) Az én ultrabalatonom
  • bencsikp: Azt gondoltam, hogy ha nem írom meg gyorsan, újra hónapokat csúszna vagy el is maradna. De kit is ... (2016.05.31. 10:57) Minden nehézség ellenére: UB 2016
  • bencsikp: Alakul ez! Csak így tovább! (2016.04.22. 21:39) 100
  • bencsikp: Köszi! Kicsit stresszes is volt, folyton azt számolgattam, hogy hány nap vagy hány kili hátrányban... (2015.06.04. 12:59) 2014-ben 2014 km-t futottam...

II. Éjszakai villamosfutás, Szeged

2013.05.16. 13:17 - bencsikp

Címkék: verseny kötött pálya Szeged Villamos

Mivel én sajnos sosem jutottam el a budapesti 6-os villamos futásra (amíg volt ilyen), de a kötött pálya nagy kedvelője vagyok, már tavaly is örömmel fogadtam a szegedi 1-es villamos vonalára meghirdetett éjjeli futást. Sajnos, tavaly nem tudtam részt venni, épp másnap érkeztem vissza a városba.

Május 8-án 00:10-kor indult a verseny a Nagyállomásról. A helyszínre természetesen futva érkeztem, majd a rajtszám felvétele után még futottam egy kis bemelegítést a Hattyas-sor végéig. Visszaérkezve még mindig volt egy kis idő, így a Pulzus Szeged Futóklub tagjaival, Szabival és Pistivel beszélgettem, no meg más ismerősökkel, Mártival, Marcival. A kép közepén a háttérben látszunk:

villamosf2013_1.jpg

Azért látható volt, hogy ez alapvetően inkább egy egyetemista buliesemény, mint sportverseny. Nagyon sokan cigiztek, ami egy triatlon- vagy futóversenyen nem szokott jellemző lenni...

Éjfélkor elment az utolsó villamos, tíz perccel később rajtoltunk. Nem tudtam és nem is akartam nagyon elől állni a rajtnál, ezért az elején csak lassan, kerülgetve a többieket tudtam futni. Persze két kanyar is volt rögtön a táv elején. Nem mertem olyan gyorsan futni, mint a szegedi rakpart-futásokon, ami egy 3,4 km-es sprint. Úgy tudtam, hogy ez a táv 5 km lesz (utólag lemérve csak 4,6 km volt). A pulzusmérőm semmilyen támpontot nem adott, mivel 120 körüli értéket mutatott. A jeladóban merült az elem. Így a kontroll-funkciót a levegővétel jelentette: csak orron át, de e határon belül teljes gázzal.

Fokozatosan előztem az előttem futókat, pedig idén nem a gyorsaságra mentem rá. De kellemes volt a hőmérséklet, jó volt a hangulat. Buliba tartó fiatalok buzdítottak (vagy gúnyoltak, mikor hogy) minket. Egyetlen bajom volt: a villamospálya betonja olyan poros volt, mint a szahíri F1-pálya az első szabadedzésen, és emiatt nem volt biztos a cipőm tapadása, erősen csúszkáltam.

Két szakaszon nem a sínek közt futottunk: a Széchenyi téri füves szakaszra nem engedtek rá minket, a cél előtt pedig van egy vasúti sín-szerű nyílt pálya. A nagy kereszteződésekben mindenütt rendőri biztosítás volt, a forgalmat leállították. Gondolom, az autósok meglepődtek kissé e kései órán.

A Plázánál volt a cél, végig jó erőben tudtam menni, a végét kicsit még sikerült megnyomni. Utólag kiderült, hogy a 246 beérkezőből a 39. helyezett lettem. Kaptunk pólót, de vizet nem, pedig ezek után az jobban esett volna. Kicsit még beszélgettem a többiekkel, majd a nyereménysorsolást be sem várva éjjel 1 előtt hazaindultam (természetesen futva). Mivel futás után mindig fel vagyok pörögve, az éjszaka közepén még mosogattam is, 2-kor feküdtem le. Reggel 6 után fel kellett kelnem és irány a munka...

Fáradt voltam ugyan, de megérte elmenni!

További képek

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyirefutja.blog.hu/api/trackback/id/tr765303005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2013.05.17. 08:38:56

A leírásodból tényleg úgy tűnik ez inkább egy jó hecc volt, mint futóverseny, de mindenki annyira veszi komolyan amennyire akarja, gondolom akik előtte elszívtak egy staubot azok nem az lesők között értek célba :) A legnagyobb hülyeség amúgy cigizni futás előtt közvetlenül még ha dohányzik is az ember.

A pörgés ismerős, a 6É futáson velem is ez volt, nem tudtam aludni még egy jó darabig utána és ha este megyek ugyanez a helyzet.

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2013.05.17. 14:26:16

Már többször mondtam, hogy irígylem a gyorsaságodat...
Egyszer beáldozom a másnapomat és elmegyek. Ráadásul sokkal közelebb lakok a célhoz, mint te.

@pantomimes: Igen, ez egy bulifutás, de ráadásul a teljes bevétel jótékony célra megy. Ha jól emlékszem a Gyermekklinika kapja nevezési díjakat.

bencsikp · http://ennyirefutja.blog.hu 2013.05.20. 09:36:16

@Sekiwake: @pantomimes: Valóban bulifutás volt, ezért értem el ilyen jó helyezést :-)
És tényleg, már a posztban is írnom kellett volna, hogy a Gyermekklinikának ment a bevétel. 1000 Ft volt a nevezési díj. A (pamut)pólót nyilván a szponzorok állták.
süti beállítások módosítása