Ennyire futja

5 futó, ki tapasztaltabb, ki kevésbé, nekivág az ultrabalaton 212 kilométeres távjának. A blogban szeretnénk naplózni és megosztani a felkészülésünket, majd később tapasztalatainkat.

Friss topikok

  • nemethandrea6: Szia! Most találtam a cikkedre. Hasonló tünetekkel, hasonló helyzetben vagyok... Magam keresem a m... (2021.02.17. 08:21) Vertigo
  • pantomimes: @bencsikp: én is mennék jövőre, persze jövő év elején legyen nagy a lelkesedés!! Én most úgy látom... (2016.06.03. 08:10) Az én ultrabalatonom
  • bencsikp: Azt gondoltam, hogy ha nem írom meg gyorsan, újra hónapokat csúszna vagy el is maradna. De kit is ... (2016.05.31. 10:57) Minden nehézség ellenére: UB 2016
  • bencsikp: Alakul ez! Csak így tovább! (2016.04.22. 21:39) 100
  • bencsikp: Köszi! Kicsit stresszes is volt, folyton azt számolgattam, hogy hány nap vagy hány kili hátrányban... (2015.06.04. 12:59) 2014-ben 2014 km-t futottam...

Makó - Tótkomlós baráti futás, 2013.02.16.

2013.02.17. 23:41 - Sekiwake

Címkék: közösség aszfalt Makó Tótkomlós

Az előző bejegyzésemben már írtam, hogy eljött az ideje a neutrálisról stabil futócipőre váltásnak. Még a meglevő, stabilnak mondott Nike Lunarglide cipőmből is (érzésre) hiányzott a túlpronálás elleni védelem (vagy kevés nekem, amennyi van benne). Ennek tudtam be, hogy egy ideje lábfájdalmakkal küzdök, és bízom benne, hogy ezek elmúlnak a helyesen vezetett lépésekre átszokással. Hosszas vekengés után az interneten rendeltem cipőt, a Brooks gyártó Adrenaline GTS 12 nevű modelljét, amit itthon sajnos sehol nem forgalmaznak.

brooks adrenaline gts12k.jpg

Éppen a hétvégi futás előtt érkezett meg, ezért magammal vittem Makóra. Oda voltunk hivatalosak ugyanis bencsikp-vel egy baráti futásra, amit a Marosmenti Mocorgók Baráti Köre Sportegyesület szervezett. Kellemes, nem túl hideg és száraz idő fogadott, rövid üdvözlések és eligazítás után útra keltünk.

Telvizi03k.jpg

Az úticél Tótkomlós volt,  együtt indult neki a csapat, de elég hamar szétszakadtunk.

Telvizi01k.jpg

Makóról kiérve már az utolsók között voltam. Nem akartam nyomni, féltem, hogy megfájdul a lábam, sőt úgy készültem, hogy  kb. félúton kiállok. Az új cipő jól muzsikált, érezhetően keményebb, stabilabb érzés volt benne futni, min a Nike Lunarglide-ban. 15 km-nál visszavettem a Nike-t, mert nem akartam egyszerre túl sokat futni a stabil csukában. A különbség döbbenetes volt: a Brookshoz képest a (Pegasusnál keményebb és eléggé viseletes) Lunarglide-ban futni olyan érzés volt, mintha pudinggal lenne megtöltve a talpa. Ezután pár km-enként oda-vissza cserélgettem a cipőket, minden alkalommal másra és másra odafigyelve. Azt hiszem sokat tanultam a dologból. A cipőcserélgetések miatti időveszteséggel nem foglalkoztam, ugyanis 15 km körül kiszálltak az útitársaim, így lényegében én voltam a mezőny utolsó embere. Külön köszönet illeti a türelmes kisérőket, mert én is kaptam a finom meleg teából, gyümölcsből, rágcsából ugyanúgy, mint a mezőny eleje.

Telvizi02k.jpg

Nagyon jól esett a futás, előttem kb. 1 km-el láttam  a sporttársakat, de nagy biztonságérzetet adott, hogy tudtam: a kisérőfurgon meg fog várni, és beszállhatok, ha megfájdul a lábam. Nem így történt, és 2 lemaradót, akiknek görcs és húzódásproblémáik voltak, lassan utolértem és megelőztem. Tizenpár perccel bencsikp után értem be. Órát nem vittem, szépen nyugisan, nem elfáradva 6:25 körüli ezrekkel abszolváltam a 30 km-t. A befutóban éremmel vártak, a nemzetiszín szalag sem maradhatott el! A többiek már asztalhoz ültek, a forró gulyásleves nagyon finom volt és jól esett. Ezután nyakig merülve a tótkomlósi Rózsa fürdő forró termálvizébe, ellazulva tárgyaltuk ki a futóélményeket.

Nagyon kellemes összeröffenés volt. A szervezés pedig mintaszerű: a résztvevők ellátása egyszerűen semmi kívánnivalót nem hagyott maga után. Minden apró részletre odafigyelt a kis csapat, igazából maradéktalanul jól éreztem magam. Bencsikpnek pedig köszönöm, hogy elszállított a Szeged-Makó-Szeged útvonalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyirefutja.blog.hu/api/trackback/id/tr485085907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bencsikp · http://ennyirefutja.blog.hu 2013.02.18. 15:46:14

Legyen máskor is szerencsém! Én is köszönöm a jó társaságot és gratulálok. Remélem, nem lesz baj a lábaddal hosszabb távon sem!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.03.09. 15:50:21

Hú, nagyon bátor vagy, hogy netről be mertél rendelni egy cipőt, próba nélkül! Én fura egyedi méretezések miatt sosem mertem.

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2013.03.09. 23:24:48

@rrroka: Ebben a történetben az volt a segítség, hogy 2 éve már volt egy ilyen cipőm, így a méret ismert volt. A bizonytalanság benne meg az, hogy ezt a modellt is évente felújítják, és mi van, ha a 10-es modellszámú jó volt, de a 12-es nem lesz az? Egyébként a cég ingyen postázta, és 14 napon belül visszaküldhettem volna ha nem jó. 1 órát volt rajtam a szobában, mielőtt kimentem benne futni.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.03.10. 09:36:34

@Sekiwake: ha volt már ilyen cipőd, akkor érthető. nagyon rendes cég ez hogy ingyen posta, meg visszacsere, lehet tudni kicsodák?

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2013.03.10. 10:32:01

@rrroka: www.sportsshoes.com/running/
A tájékoztató szerint 8 font a postaköltség. Ezért ért kellemes meglepetésként, hogy nem számolt a rendszer fel semmit, ha euróban fizetek (és nem rendelek 2 terméknél többet). Lehet, hogy ez csak egyszeri akció volt, így a cipő olcsóbb lett, mint egy középkategóriás Nike itthon a boltban.
Az az igazság, hogy annyira nem találtam itthon rám passzoló cipőt, hogy nagyon elszánt voltam a rendeléssel.
süti beállítások módosítása