Ennyire futja

5 futó, ki tapasztaltabb, ki kevésbé, nekivág az ultrabalaton 212 kilométeres távjának. A blogban szeretnénk naplózni és megosztani a felkészülésünket, majd később tapasztalatainkat.

Friss topikok

  • nemethandrea6: Szia! Most találtam a cikkedre. Hasonló tünetekkel, hasonló helyzetben vagyok... Magam keresem a m... (2021.02.17. 08:21) Vertigo
  • pantomimes: @bencsikp: én is mennék jövőre, persze jövő év elején legyen nagy a lelkesedés!! Én most úgy látom... (2016.06.03. 08:10) Az én ultrabalatonom
  • bencsikp: Azt gondoltam, hogy ha nem írom meg gyorsan, újra hónapokat csúszna vagy el is maradna. De kit is ... (2016.05.31. 10:57) Minden nehézség ellenére: UB 2016
  • bencsikp: Alakul ez! Csak így tovább! (2016.04.22. 21:39) 100
  • bencsikp: Köszi! Kicsit stresszes is volt, folyton azt számolgattam, hogy hány nap vagy hány kili hátrányban... (2015.06.04. 12:59) 2014-ben 2014 km-t futottam...

Szenvedős 2 szigetkör a Nike Futóklubban

2011.01.23. 23:31 - Navixaf

Rendkívül pörgős hét után (minden nap 6 körül keltem és rengeteget kellett dolgozni) erős voltam, és szombaton is felkeltem "korán" (8 előtt), hogy elmenjek a Nike Futóklub szokásos heti edzésére, ami most megint a Margitszigeten volt (hét közben nem is jutottam el futni).

Szokásos módon késve indultam, de szombat reggel jól lehet parkolni a Margit híd közelében, ezért a melegítés elejére még éppen odaértem (igaz, ehhez az autótól a MAC-ig futni kellett, tehát a bemelegítés már nem volt olyan lényeges). Két távot terveztek: a haladóknak két kör könnyen (Vajda Zsuzsi szerint), kezdőknek pedig egy kör volt az adag. Természetesen én a két körre indultam. Amatőr módon nem kötöttem második csomót a cipőfűzőmre, így kb. 100m után már meg is kellett állnom cipőt kötni. Ettől persze jól lemaradtam, 5 perces km-eken belül futva sem értem utol 3 km-en az élbolyt. Ott feladtam és inkább Knipl Pistával beszélgetve mentem a kör végéig, ezzel együtt bő 5 perces km átlaggal zártam az első kört. Pista ott kiállt, mert elkezdtett görcsölni a vádlija.

Innen kénytelen voltam egyedül menni, és valahogy nagyon szenvedős lett ez a második kör. Egyedül voltam, végig anyáztam magamban, amiért nem vittem zenét (arra számítva, úgyis beszélgetek majd valakivel). Alig birtam kivárni, hogy beérjek a célba, nem is esett igazán jól a futás (talán fáztam is, pedig nem volt nagyon hideg), és azon rettegtem, hogy mire beérek, elfogy a rétes :-) Ráadásul a kis szennyesorrúak nem vártak meg a tombolával, mire odaértem, már a második számot húzták.

Ennyit a két könnyű körről, szerintem legalább 5 perces km-ekkel tolták végig, ami nekem a legkeményebb versenytempó :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyirefutja.blog.hu/api/trackback/id/tr612608718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.01.24. 08:12:55

Hát igen, hasonlót már én is tapasztaltam :) Valójában ezért is nehéz valakivel együtt edzeni, mert vagy tényleg nagyon hasonló szinten kell hogy legyenek a felek, vagy az egyiknek nem lesz jó. Futottam már nálam lassabbal is, nem volt kényelmes, ha az ember nem készül úgy semmire akkor belefér, de edzésnek nem jó. Volt, hogy nálam picivel gyorsabbal futottam, az viszont jó volt, mert húzott magával.

Te a rekortánon szoktál futni, vagy mellette?

Navixaf · http://ennyirefutja.blog.hu 2011.01.24. 09:03:15

@pantomimes: én is úgy tapasztaltam, ha készülsz valamilyen versenyre, nagyon nehéz beilleszteni a kocafutókkal esedékes közös futásokat a programba.

A szigeten vegyesen futok az aszfalton és a rekortánon, a kavicsos utat nem szeretem, mert zavar, hogy megcsúszik a lábam az elrugaszkodásnál. Konkrétabban:
Margit híd - Pesti oldal közepe: rekortán
Pesti oldal közepe - hotelek: kavicsos, mert jobb nincs
Hotelek - Árpád híd: kövekkel kirakott járda
Árpád híd - büfé: rekortán
büré - uszoda: aszfaltos út
uszoda - Margit híd: rekortán illetve a kövekkel kirakott járda

Úgy nagyvonalakban így :-)

Tibs71 2011.01.25. 11:25:32

Én sosem kötök második csomót a cipőfűzőmre, mégsem szokott kioldódni.
Ezzel nem akarok semmit sem mondani, és nem is következik belőle semmi, csak úgy megjegyeztem :-)

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2011.01.26. 19:38:00

Egyszer túlságosan megszorítottam a fűzővel a lábfejemet, és hetekig fájtak a lábközépcsontjaim, úgyhogy én óvatos vagyok a kötögetéssel. Amikor maratont futottam, 3x vagy 4x kötöttem. Szóval ehhez nekem még az sem kell, hogy kibomoljon a csomó :-)
Mondjuk a tökölés eredményes volt, mert végül a teljesen vizes cipő sem tudta feltörni a lábamat, és minden gond nélkül abszolváltuk a távot.

Ja, és 5 km-s kilométerekből én sem tudnék túl sokat lefutni...
süti beállítások módosítása